Yetkinlik Geliştirme Seminerleri: “Ürün Görselleştirmede Kompozisyon, Kusurluluk ve Detaylandırma”

Konuşmacı: Umut Erkin Güngör

Moderatör: Elmas Merve Özyurt

MSGSÜ, Kariyer Geliştirme ve Araştırma Uygulama Merkez müdürü Dr. Merve Özyurt’un moderatörlüğünde Endüstriyel tasarım bölümü mezunu Umut Erkin Güngör tarafından gerçekleştirilen webinarda ürün tasarımının önemli basamaklarından olan görselleştirmenin ürünün sunumuna, hikayesine ve tasarım sürecine olan etkisinin örnek görseller ve kılavuzlar üzerinden incelendi.

3B ortamda modellenmiş ürünlerin çeşitli programlar ile görselleştirilmesine başlangıç düzeyinde hâkim ve bunu profesyonel ya da okul hayatında kullanmayı hedefleyen kişilerin katılımına açık olan webiner kapsamında görselleştirme basamakları, kompozisyon, en-boy oranı (aspect-ratio), kusurluluk, detaylandırma kavramları açıklanmış ve yapılan tasarımın, sunum sürecini nasıl etkilediği hakkında bilgiler verilmiştir. 

MSGSÜ öğrencilerinin etkin katılımıyla, Teams platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşen webinar sunumu sonrasında tasarımcı ve tasarımcı adaylarına genel görselleştirme programları, portfolyo oluşturma süreçleri hakkında bilgiler verilerek gelecek tavsiyelerinde bulunuldu ve katılımcıların soru-cevap bölümünün ardından webinar sona erdi. 

Yetkinlik Geliştirme Seminerleri: “Yazılı İletişimin Gücü” 

Lerzan Erkan

MSGSÜ Kariyer Geliştirme ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin yetkinlik geliştirme eğitimleri kapsamında MSGSÜ öğrenci ve mezunlarının çalışma hayatlarına katkı sağlayacağı düşüncesiyle düzenlediği serilerden biri olan “Yetkinlik Geliştirme Eğitimleri: Yazılı İletişimin Gücü” başlıklı seminere 27 Aralık 2022 Salı günü 19:30’da Lerzan Erkan konuk oldu. 

Gençlerin çalışma hayatında yazılı iletişimin gücünü kavramalarını sağlamak, yazım ve iletişim kurallarına uygun e-posta yazmaları için destek olmak amaçlandı. 

Seminer ile yazılı iletişimin önemini ve çalışma yaşamında e-posta yazma prensiplerinin farkına varması, yaşamda yazım kuralları ve yazılı iletişim dili konusunda farkındalık sağlaması seminer kazanımları olarak hedeflendi. 

MSGSÜ öğrencilerinin etkin katılımıyla, Zoom platformu üzerinde çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte; Erkan Yazılı iletişim ne olduğu, e-posta yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği, şiddetsiz iletişim dilinin nasıl olması gerektiği ve iş yaşamında yazılı iletişimin önemi ve dikkat edileceklere dair bilgiler aktardı. Seminer süresince ve sonunda öğrencilerin konuya ilişkin soruları interaktif olarak gerçekleşti.  

Yetkinlik Geliştirme Seminerleri: “Zaman Yönetimi, Karar Alma ve Proaktif Çözümler”

Erim Hısım

MSGSÜ Kariyer Geliştirme ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri kapsamında Üniversitemiz öğrencilerinin yetkinliklerini geliştirmeye yönelik eğitim serilerinden birini daha Erim Hısım ile gerçekleştirdik. ‘’Zaman Yönetimi, Karar Alma ve Proaktif Çözümler’’ semineriyle birlikte zamanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini, zamanın yönetilebilir mi? Olduğu şeklinde aktarımlarda bulunan hocamızla birlikte karar almak ve vermek aynı şeyler midir? Öncelikler nasıl saptanır? Önceliklerimizin bir sırası varsa bunlar nedir? üzerine karşılıklı bir bilgi paylaşımında bulunduğumuz verimli bir seminer gerçekleştirdik.

Planlama Eğitiminden Meslek Deneyimine: Multidisipliner Bir Kariyere

Konuşmacı: Zeynep Bala Tuhanioğlu, Kreatif Ekip Yöneticisi – SP Architects

Moderatörler: S. Tuğçe Tezer Çılğın – Ü. Özlem Ünver Göçer, MSGSÜ ŞBPB

MSGSÜ Kariyer Geliştirme ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri kapsamında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün, bölüm öğrencilerinin mezuniyet sonrası meslek hayatlarını yönlendirmede faydalı olacağı düşüncesiyle düzenlediği etkinliklerin ikincisinde; 09 Ocak 2023 Pazartesi günü 19:30’da “PLANLAMA EĞİTİMİNDEN MESLEK DENEYİMİNE – II: Planlama Eğitiminden Multidisipliner Bir Kariyere” başlıklı semineriyle Zeynep Bala Tuhanioğlu konuk oldu. ŞBP Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin etkin katılımıyla, Teams programı üzerinde çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte; Bala Tuhanioğlu’nun meslek yaşamının, MSGSÜ ŞBP Bölümü’nden mezun olmasının ardından nasıl şekillendiği, geleceğin planlama konularına ilişkin düşünce ve öngörüleri konu edildi. Öğrencilerin, planlama meslek alanı, okul dönemi ve mezuniyet sonrasına ilişkin sorularıyla geliştirilen soru-cevap seansıyla tamamlandı.